2.بازی های متناسب با مهارت های مختلف برای کودکان- 21 آبان 1399

  • 21/ آبان/ 1399

  • توسط تیم محتوا

  • 208 بازدید

ایجاد انگیزه درونی

این دومین پادکست ماست که می خواهیم درباره ‌بازی متناسب با بچه ها با شما صحبت کنم.

بازی خوب ، شاهراه یادگیری و تجربه برای بچه هاست. بچه ها در جریان بازی با دنیای اطرافشون آشنا می شن و تغییراتی رو ایجاد می کنن. هر چی این تجارب غنی تر باشه یادگیری هم عمیق تر می شه.

شاید اولین بازی های بچه ها بازی با دست و پاهای خودشون باشه. وقتی بچه ها متوجه می شن  که حرکت دست و پاشون تحت اراده و کنترل خودشونه شروع می کنن به بازی های ارادی. تو این بازه سنی، می تونی چندتا بادکنک رنگی دو با نخ به دست و پاهای کوچولوی فرزند حدودا سه ماهه ات ببندی. و ببینی از تکون دادن اونا چه ذوقی می کنه. ببینی با هر حرکت دست و پاش که حتی ممکنه اتفاقی باشه. به چه کشف بزرگی دست پیدا می کنه. اون می بینه که با حرکت دست یا پاش بادکنک حرکت می کنه. خیلی هیجان انگیزه. اولین تغییراتی که می تونه توی دنیای پیرامونش ایجاد کنه ممکنه واقعا لذت بخش و مهیج باشه.

بازی متناسب به وسیله جغجغه هم می تونه همین طور باشه. معمولا بچه ها تا حدود چهار یا پنج ماهگی یاد می گیرند اجسام رو با دست بگیرند. و چه لذتی داره وقتی با تکون دادن اونها می تونن صداهای مختلف هم ایجاد کنن.

این بازی ها تنها نمونه های کوچیکی از بازی های مختلفیه که می شه برای سنین مختلف بچه ها طراحی کرد. قطعا با بزرگ شدن اونها سطح پیچیدگی و دشواری بازی ها هم بالا می ره.

بازی ها باید متناسب با توانمندی بچه ها تعریف بشه. اگه بازی بیش از حد ساده باشه حوصله بچه ها سر می ره و اگه بیش از حد هم سخت باشه ممکنه اونا رو دلسرد کنه و نخوان ادامه بدن. اگه بازی متناسب با سطح مهارتهای بچه ها باشه اون وقت هم از اجرای اون لذت می برن و هم مهارتهای جدیدی به دست میارن.

برای انتخاب بازی متناسب بهتره توانمندی های بچه ها تو هر بازه سمی رو بشناسیم. تلاش کنیم بازی ها به تقویت اون مهارت ها کمک کنه و در نهایت اینکه از تکرار یک بازی نگران نشیم. بچه ها تو تکرار بازی ها تجربه های جدید به دست میارن. و تین مهمه مخمل فرصت این تجارب رو بارها و بارها در اختیارشون بگذاریم.

درباره بازی های متناسب با مهارت های مختلف بیشتر صحبت می کنیم

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید


مکیدن انگشت

علل و درمان مکیدن انگشت شست در کودکان

  کودک شما ممکن است مکیدن انگشت شست خود را در رحم شروع کرده باشد. احتمالاً از شروع هفته 30 ام بارداری. طبیعی است که نوزادان و کودکان خردسال انگشتان …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
OCD

آنچه باید درمورد وسواس کودکان بدانیم

باید و نباید ها برای والدین کودکان مبتلا به OCD اگر والدین کودکی هستید که به اختلال وسواس فکری مبتلا است، به خوبی می دانید که درگیر شدن در یک …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
اهمیت آغوش گرفتن کودک

7 اهمیت شگفت انگیز در آغوش گرفتن کودک- اهمیت بغل کردن کودک

  اهمیت در آغوش کشیدن فرزندان را نمی توان دست کم گرفت. در آغوش گرفتن مزایای زیادی برای افراد فراهم می کند، اما به صورت ویژه در رشد کودک، بسیار …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
غذا ممنوع در دوران بارداری

11 نوع غذا و نوشیدنی ممنوع در دوران بارداری

  یکی از اولین چیزهایی که افراد هنگام بارداری یاد می گیرند، انواع غذا و نوشیدنی های ممنوع در دوران بارداری است  که نمی توانید بخورید. اگر طرفدار سوشی، قهوه …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
عزت نفس در کودکان

10 نکته در زمینه ایجاد عزت نفس در کودکان

  آیا میدانید که صرفاً تمجید از کودک شما در واقع می تواند بیش از سود، آسیب رسان باشد. در ادامه یک راهنمای جامع در مورد چگونگی ایجاد عزت نفس …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
علامت زایمان

نشانه وقوع و علامت زایمان چیست؟

  آیا زایمان کردن، اتفاقی است که در انتظارش بوده اید؟ البته میدانم این چند ماه برایتان گاهی با خوشحالی و یا استرس سپری شد. در ادامه 10 علامت نزدیک …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین ویدیوها
علت اصلی لجبازی بچه ها چیست؟ لجبازی بچه ها یعنی چی ؟ در این ویدیو به بررسی علت اصلی...
سوالات شایع خانم ها راجع به دوران پیش از بارداری – قسمت اول پیش از بارداری چه نکاتی مهم است؟ و چه سوالاتی شایع است؟...
چه زمان باید از تب کردن فرزندمان نگران شویم؟ خانم دکتر هانیه شهامت در مورد تب کردن در کودکان و اینکه...
×