بایدها و نبایدهای فرزندپروری

آموزش همکاری و کار گروهی به کودکان

همکاری

 

چطور به بچه ها همکاری و کار گروهی کردن رو یاد بدیم؟ 

 

چه کاری باید انجام دهم؟ وقتی بچه های دیگر روی یک پروژه هنری کار می کنند، و کودک شما نمی خواهد آنها را همراهی کند چه کار باید انجام دهیم؟ وقتی از او می پرسم آیا برای ناهار آماده است، همیشه می گوید نه. وقتی همه می خواهند بیرون بازی کنند، او عصبانی می شود. این کودک چه زمانی همکاری و کار گروهی را یاد خواهد گرفت؟ ”

 

یادگیری همکاری و کار گروهی به این معناست که فرد می تواند خواسته ها و نیازهای خود را با نیازها و خواسته های شخص دیگر در میان گذاشته و متعادل کند. بسیاری از مردم تصور می کنند که همکاری و کار گروهی به این معناست که کودک آنچه بزرگترش می خواهد انجام دهد. اما اینطور نیست، همکاری واقعی دادن و گرفتن بین افراد است که در نهایت به چیزی منتهی می شود که هر دو در مورد آن توافق دارند. همکاری و کار گروهی مهارتی است که باید آموزش داده شود.

در ادامه مواردی ذکر شده است که می توانید با کودکان تحت مراقبت خود انجام دهید، تا به آنها کمک کند مهارت همکاری را یاد بگیرند.

 

چگونه نحوه همکاری و کار گروهی را به کودکان بیاموزید؟

 

  1. به کودک رعایت کردن نوبت را یاد دهیم

نوزادان شش تا نه ماهه می توانند به صورت نوبتی یادگیری را شروع کنند. ابتدا با انجام بازی با کودک در جایی که کاری انجام می دهید شروع کنید، و سپس از او بخواهید که همان کار را مانند شما انجام دهد. شما یک بلوک را در سطل بیندازید، و سپس یک بلوک به او دهید تا در سطل قرار دهد. وقتی کودک کمی بزرگتر شد، سعی کنید یک توپ را به سمت او قل دهید و از او بخواهید آن را به سمت شما قل دهد. برای کودکان نوپا و کودکان در سن پیش دبستانی، ترفند نوبتی روش خوبی برای کمک به دو کودک است که می خواهند همزمان با یک وسیله بازی کنند. به کودکی که از ابتدا کامیون داشت بگویید: “دخترم تو با کامیون بازی کردی، اما دوستت هم می خواهد با آن بازی کند. آیا می توانید به او بگویید که بازی شما با آن تمام شده؟ بنابراین او می تواند نوبت خود را بازی کند؟ ”

بیشتر بدانید  10 نکته در زمینه ایجاد عزت نفس در کودکان

 

  1. به کودک رعایت کردن قوانین را توضیح دهید

کودکان در دو سالگی می توانند دلایل ساده را درک کنند. وقتی قانونی را به کودکان یادآوری می کنید، یک دلیل ساده برای آنها بیاورید. “لطفاً از اجاق گاز عقب بایستید. سطح آن داغ بوده و ممکن است بسوزید. ” “پاهایتان را روی زمین نگه دارید، تا کسی را لگد نکنید و آنها را آزار ندهید.”

 

  1. همکاری کردن نوعی داد و ستد کردن است. ( حل مسئله با کودکان دیگر).

این سه مرحله آسان را برای به دست آوردن مهارت حل مسئله امتحان کنید:

  • از هر كودك بخواهید با گفتن این جمله، “شما دو تا مشكل دارید. آن مشکل چیست؟ ” بگذارید مشکلاتشان را بیان کنند.
  • با گفتن “چه کاری می توانیم انجام دهیم” از هر کودک راه حل مسئله را بخواهید.
  • اطمینان حاصل کنید که هر دو کودک با راه حل موافق هستند.

 

 

  1. به کودکان حق انتخاب بدهید

داشتن حق انتخاب به کودکان کمک می کند تا احساس کنند دارای مقداری قدرت هستند. ” شما ساندویچ کره بادام زمینی یا کره بادام زمینی و کشمش می خواهید؟” “آیا دوست دارید با ما برای شنیدن یک داستان بنشینید یا به سمت میز برای نقاشی کردن بروید؟” اینها انتخاب های خوبی برای کودکان است. مواظب باشید درصورتی که کودک واقعاً انتخابی ندارد، شما برای وی انتخاب نکنید. “آیا می خواهید چرت بزنید؟” اگر می خواهید همه بچه ها الان چرت بزنند، این سوال خوبی نیست. “ما می خواهیم ناهار بخوریم، خوب؟” اگر کودک بگوید، “نه، من می خواهم کمی بیشتر بازی کنم” اطمینان حاصل کنید که می توانید با هر انتخابی که به کودک می دهید، موافقت کنید.

بیشتر بدانید  5 جمله ای که هرگز نباید به کودکتان بگویید-آکام

 

  1. برای آموزش دادن در زمینه همکاری کردن به کودکتان ایده بدهید، نه دستور

از حدود دو سالگی، کودکان در حال یادگیری استقلال هستند. آنها دوست دارند احساس کنند که مقداری کنترل و قدرت دارند. وقتی به کودکی می گویید، “به نظر می رسد غذا خوردن شما تمام شده است. به اندازه کافی غذا خورده اید؟ ” به کودک این حق را می دهید که تصمیم بگیرد که آیا می خواهد بیشتر غذا بخورد یا نه. اگر بگویید، “بشقاب خود را تمیز کنید، هنوز مقداری غذا روی آن است”، زمینه را برای جنگ قدرت با آن کودک فراهم می کنید.

 

  1. برای آموزش دادن در زمینه همکاری کردن به کودکتان نکات مثبت را بازتاب بدهید

اطمینان حاصل کنید که چه کاری انجام شده و چرا مهم است. “جان و امیلی، شما با هم همکاری کردید تا آن بلوک ها را برداشته و کنار بگذارید. همکاری و انجام کار گروهی با یکدیگر کار را آسان می کند. ” “کندرا، تو کت خود را آویزان کردی بدون اینکه من از تو بخواهم آن را انجام دهی. این به من کمک می کند و چه قدر عالی که این کار را انجام دادی. ”

 

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید


مکیدن انگشت

علل و درمان مکیدن انگشت شست در کودکان

  کودک شما ممکن است مکیدن انگشت شست خود را در رحم شروع کرده باشد. احتمالاً از شروع هفته 30 ام بارداری. طبیعی است که نوزادان و کودکان خردسال انگشتان …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
OCD

آنچه باید درمورد وسواس کودکان بدانیم

باید و نباید ها برای والدین کودکان مبتلا به OCD اگر والدین کودکی هستید که به اختلال وسواس فکری مبتلا است، به خوبی می دانید که درگیر شدن در یک …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
اهمیت آغوش گرفتن کودک

7 اهمیت شگفت انگیز در آغوش گرفتن کودک- اهمیت بغل کردن کودک

  اهمیت در آغوش کشیدن فرزندان را نمی توان دست کم گرفت. در آغوش گرفتن مزایای زیادی برای افراد فراهم می کند، اما به صورت ویژه در رشد کودک، بسیار …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
عزت نفس در کودکان

10 نکته در زمینه ایجاد عزت نفس در کودکان

  آیا میدانید که صرفاً تمجید از کودک شما در واقع می تواند بیش از سود، آسیب رسان باشد. در ادامه یک راهنمای جامع در مورد چگونگی ایجاد عزت نفس …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
اشتراک گذاری

با کودکی که اسباب بازی هایش را به دیگران نمی دهد چه کنیم؟ آموزش اشتراک گذاری به کودک

  یکی از مشکلات رایج پدر و مادرها این است که کودکشان حاضر نیست اسباب بازی‌ها یا وسایل شخصی‌اش را با دیگران به اشتراک بگذارد و مفهوم اشتراک گذاری را …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
تربیت کودک

5 اشتباه رایج در تربیت کودک

هیچ پدر یا مادری در تربیت کودک بی‌اشتباه نیست اما گاهی اشتباه‌هایی مرتکب می‌شویم که می‌توانند کنترل اوضاع را از دستمان خارج و تربیت کودک را با چالش‌های جدی رو …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین ویدیوها
علت اصلی لجبازی بچه ها چیست؟ لجبازی بچه ها یعنی چی ؟ در این ویدیو به بررسی علت اصلی...
سوالات شایع خانم ها راجع به دوران پیش از بارداری – قسمت اول پیش از بارداری چه نکاتی مهم است؟ و چه سوالاتی شایع است؟...
چه زمان باید از تب کردن فرزندمان نگران شویم؟ خانم دکتر هانیه شهامت در مورد تب کردن در کودکان و اینکه...
×