گاز گرفتن کودک و روش های ترک این عادت

گاز گرفتن

 

وقتی کودک شما شخص دیگری را گاز می گیرد. به راحتی می توان خود را به عنوان بدترین والدین در جهان احساس کرد. این امر نه تنها برای قربانیان بلکه به ویژه برای والدین فرد گاز گرفته و والدین کودک آسیب دیده ناراحت کننده باشد.

گرچه در اوایل سالهای پیش دبستانی، گاز گرفتن بچه ها یک مسئله معمولاً عادی است. طبق یک مطالعه، حوادث گازگرفتگی بیشترین آسیب گزارش شده در مراکز مراقبت روزانه بود که 35٪ کل آسیب ها را شامل می شود.

 

وقتی کودک شما شخصی است که کار گاز گرفتن را انجام داده، شرایط راحت تر است، اما می بایست این رفتار را در کودک خود کنید. در اینجا نگاهی دقیق تر به دلیل به وجود آمدن  این اتفاق و راهکاری که می توانید برای جلوگیری از گاز گرفتن کودک انجام دهید، آورده شده است.

 

دلیل گاز گرفتن کودکان چیست؟

برای بیشتر کودکان، گاز گرفتن یا هر نوع عملکرد و رفتار پرخاشگرانه  به این دلیل اتفاق می افتد که آنها به سادگی تاثیر پذیرند و تحت تأثیر شرایط قرار گرفته اند. در حقیقت، گاز گرفتن آخرین و پرخاشگرانه ترین گزینه ای است که وقتی کودک احساس ضعف و ناتوانی می کند، اتفاق می افتد. در نتیجه این اتفاق رخ می دهد. کودک ناتوان شده و نمی داند چه کار دیگری باید انجام دهد.

او ممکن است عصبانی شده و نتواند کلماتی را برای انتقال احساسات خود بیان کند. یا ممکن است ترسیده باشند.

 

دلایل دیگر گاز گرفتن عبارتند از:

  • تجربه احساس استرس، مانند: ورود یک نوزاد جدید، یک گروه بازی جدید، یک خانه جدید یا طلاق و جدایی والدین…
  • نشان دادن و بروز دادن عشق و محبت به یک پرستار یا مراقب. درست است این موضوع عجیب به نظر می رسد. اما گاهی اوقات کودکان خردسال در مقابله با عشق شدیدی که احساس می کنند،و بیان آن مشکل دارند.
  • داشتن تاخیر در گفتار که مانع از درخواست کودک برای نیاز او می شود و باعث ناامیدی او می گردد.
  • بیش از حد تحریک شده و نمی دانند چگونه رفتار کند.
  • کودک در جستجوی توجه است و به یاد داشته باشید، هر گونه توجه، حتی توجه منفی، مفید است.
  • مقابله به مثل بعد از اینکه کسی ابتدا آنها را گاز گرفت یا احساس خطر کرد
  • دیدن گاز گرفتن به عنوان راهی برای کنترل شرایط و مسئولیت پذیری

مطمئناً، این دلایل گاز گرفتن را رفتاری قابل قبول نمی کنند. اما ممکن است به شما کمک کند تا درک بهتری داشته باشید که چرا فرزند شما اینگونه رفتار می کند. و این یک کلید اصلی برای جلوگیری از رفتار پرخاشگرانه مانند گاز گرفتن است. یافتن ریشه مشکل، بنابراین می توانید به فرزند خود کمک کنید تا آن را مهار کند.

 

چگونه میتوانیم جلوی گاز گرفتن کودکان را بگیریم

 

اگر هنگام گاز گرفتن کودک در صحنه هستید، واکنش شما باید سریع باشد. سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید. اطمینان حاصل کنید که شخصی که فرزند شما گاز گرفته خوب است. ابتدا از آنها مراقبت کنید. کمک های اولیه، باند یا هر چیز دیگری را که نیاز دارید ارائه دهید. سپس، با مراحل زیر اقدام کنید.

بیشتر بدانید  فرزندپروری و مشکلات احتمالی والدین بعد از تولد کودک

 

  1. مقابله به مثل نکنید و کودک خود را گاز نگیرید

بسیاری از والدین به اشتباه معتقدند كه تنها راه نشان دادن كودك به اینكه گاز گرفتن به دیگران آسیب می رساند. به صورت متقابل گاز گرفتن کودک است. در مقابل این وسوسه مقاومت کنید. این وضعیت را بسیار بدتر خواهد کرد. زیرا نه تنها اکنون رفتار بسیار پرخاشگرانه ای را که نمی خواهید فرزندتان انجام دهد الگوی خود قرار داده اید. بلکه با عصبانیت نیز رفتار می کنید.

هدف این است که به فرزند خود بیاموزید که خشونت را نباید با خشونت پاسخ داد. به جای آن از روش مثبت استفاده کنید.

 

  1. در هنگام گاز گرفتن بپرسید چه اتفاقی افتاده است

پس از آرام شدن اوضاع، اگر در هنگام رخ دادن حادثه نبودید. از کودک خود بخواهید تا آن اتفاق را برای شما تعریف کند. وقتی کودک دیگر را گاز گرفتند چه چیزی در سر آنها می گذشت؟ آیا آنها به یاد می آورند که چه فکر می کردند؟ چه کاری را باید متفاوت انجام می دادند؟

 

  1. درباره کاری که دفعه بعد باید انجام دهید، صحبت کنید

در زمان بالغ شدن یک کودک پیش دبستانی، آنها احساسات بسیاری را تجربه می کنند که ممکن است نمی دانند چگونه  با آنها رو به رو شود و از پس آنها برآیند. این امر خصوصاً در هنگام بروز خشم و عصبانیت بیشتر رخ می دهد.برایشان توضیح دهید که وقتی آنها احساس عصبانیت یا ناامیدی می کنند، باید از یک بزرگسال کمک بگیرند.

بعضی از بچه ها، به خصوص کودکان پیش دبستانی تمایل ندارند از بزرگسالان کمک بگیرند  وقتی که با کودک دیگری مشکل دارند یا مورد اذیت و آزار قرار می گیرند. زیرا نمی خواهند برچسب خبرچین را به خود بچسبانند. با توجه به این نکته، دفعه بعد که فرزندتان به شما مراجعه کرد و از کاری که شخصی با او انجام داده است شکایت کرد، حتما توجه کنید. نگرانی او را جدی بگیرید. این کار می تواند از به وجود آمدن یک اتفاق بد در آینده جلوگیری کند.

برای کودکان پیش دبستانی جوان تر، شما میتوانید از کتاب داستانی مربوطه کمک بگیرید تا بتوانید وضعیت را به روشنی توضیح دهید. به علاوه، کتاب وسیله ای است که شما می توانید در صورت لزوم در آینده به آن برگردید.

 

  1. تحریک کننده ها را شناسایی کنید

هنگامی که کودک شما یک فرد گاز گیر است، به این نکته توجه کنید که چه چیزی باعث می شود او این کار را انجام دهد. به احتمال زیاد این اتفاق، تصادفی نیست. اگر می توانید بفهمید که چه چیزی باعث تحریک فرزند شما می شود، می توانید در مرحله اول بهترین روش را برای جلوگیری از گاز گرفتن او پیدا کنید.

وقتی در گروه بازی یا در کلاس بازی هستید، مراقب کودک خود باشید. اگر فکر می کنید او قصد گاز گرفتن دارد، بلافاصله مداخله کنید و ذهن او را به فعالیت دیگری هدایت کنید.

بیشتر بدانید  8 نکته برای آموزش کنترل خشم به بچه ها (یکی از مهمترین اقدامات والدین )

 

  1. وی را تشویق کنید، با استفاده از کلمات

از آنجا که اکثر بچه ها گاز می گیرند زیرا مهارت کلامی  و مهارت بیان احساسات خود را در برقراری ارتباط و نشان دادن ناامیدی خود ندارند. بهترین راه جلوگیری از گاز گرفتن این است که گزینه های دیگری برای انتقال احساسات به آنها بدهید. البته، شما می خواهید همیشه بچه ها را به استفاده از کلمات خود ترغیب کنید. گاهی اوقات آنها به گزینه های دیگری نیز نیاز دارند.

استفاده از برخی ابزارهای دیگر را به آنها بیاموزید. مانند در آغوش گرفتن عروسک شان یا مشت زدن به بالش. یا صحبت کردن در مورد اتفاق پیش آمده. به عنوان راهی برای ابراز ناامیدی آنها.

برخی اوقات، کوتاه کردن زمان فعالیت ها یا استراحت دادن به کودک می تواند از افزایش ناامیدی که منجر به گاز گرفتن و سایر رفتارهای بد می شود جلوگیری کند. بنابراین میزان تحمل کودک خود را درنظر بگیرید. اگر به نظر می رسد کودک شما بیش از حد تحریک یا ناامید شده، سعی کنید توجه او را مجدداً هدایت کنید یا فعالیت متفاوتی را تشویق کنید.

 

  1. به کودک خود توجه کنید

بعضی اوقات بچه ها برای جلب توجه شما فقط گاز می گیرند. حتی اگر گاز گرفتن منجر به توجه منفی شود. اما برای کودک هنوز توجه است. بنابراین مطمئن شوید که اوقات با کیفیتی را با کودک خود در هنگام بازی، نوازش یا کتابخوانی می گذرانید. این توجه اضافی به ویژه در هنگام ورود یک نوزاد جدی یا نوع دیگری از تغییرات را می گذرانید، بسیار مهم است.

 

  1. با گاز گرفتن کودک خود به صورت قاطعانه مخالفت کنید و ادامه بدهید!

گفتن نه و ادامه دادن ساده به نظر می رسد. اما وقتی نوبت به کودکان پیش دبستانی می رسد باید آن را رعایت کنید. به آنها بگویید که گاز گرفتن عمل بسیار اشتباهی است. پایان داستان. داد و فریاد نکنید. تا جایی که می توانید آرام باشید و قاطعانه بگویید: “نه. ما گاز نمی گیریم. شما به دوست تان آسیب نمیرسانید. اکنون ما باید آنجا را ترک کنیم”

 

سخنی چند از تیم آکام

هنگامی که کودک شما شخص دیگری را گاز می گیرد، ممکن است احساس پریشانی و درماندگی داشته باشید. مطمئن باشید که هنوز پدر و یا مادر خوبی هستید. بسیاری از بچه ها هر از گاهی افراد دیگر را گاز می گیرند. نکته اساسی این است که شما باید با  پشتکار فراوان و مداوم بر روی این مسئله کار کنید و به  ای مسئله پایان دهید.

اگر علی رغم تمام تلاش های شما، گاز گرفتن ادامه پیدا کرد و روش های شما جواب نداد، وقت آن است که از افراد متخصص کمک بگیرید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید


مکیدن انگشت

علل و درمان مکیدن انگشت شست در کودکان

  کودک شما ممکن است مکیدن انگشت شست خود را در رحم شروع کرده باشد. احتمالاً از شروع هفته 30 ام بارداری. طبیعی است که نوزادان و کودکان خردسال انگشتان …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
OCD

آنچه باید درمورد وسواس کودکان بدانیم

باید و نباید ها برای والدین کودکان مبتلا به OCD اگر والدین کودکی هستید که به اختلال وسواس فکری مبتلا است، به خوبی می دانید که درگیر شدن در یک …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
اهمیت آغوش گرفتن کودک

7 اهمیت شگفت انگیز در آغوش گرفتن کودک- اهمیت بغل کردن کودک

  اهمیت در آغوش کشیدن فرزندان را نمی توان دست کم گرفت. در آغوش گرفتن مزایای زیادی برای افراد فراهم می کند، اما به صورت ویژه در رشد کودک، بسیار …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
عزت نفس در کودکان

10 نکته در زمینه ایجاد عزت نفس در کودکان

  آیا میدانید که صرفاً تمجید از کودک شما در واقع می تواند بیش از سود، آسیب رسان باشد. در ادامه یک راهنمای جامع در مورد چگونگی ایجاد عزت نفس …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
اشتراک گذاری

با کودکی که اسباب بازی هایش را به دیگران نمی دهد چه کنیم؟ آموزش اشتراک گذاری به کودک

  یکی از مشکلات رایج پدر و مادرها این است که کودکشان حاضر نیست اسباب بازی‌ها یا وسایل شخصی‌اش را با دیگران به اشتراک بگذارد و مفهوم اشتراک گذاری را …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
تربیت کودک

5 اشتباه رایج در تربیت کودک

هیچ پدر یا مادری در تربیت کودک بی‌اشتباه نیست اما گاهی اشتباه‌هایی مرتکب می‌شویم که می‌توانند کنترل اوضاع را از دستمان خارج و تربیت کودک را با چالش‌های جدی رو …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین ویدیوها
علت اصلی لجبازی بچه ها چیست؟ لجبازی بچه ها یعنی چی ؟ در این ویدیو به بررسی علت اصلی...
سوالات شایع خانم ها راجع به دوران پیش از بارداری – قسمت اول پیش از بارداری چه نکاتی مهم است؟ و چه سوالاتی شایع است؟...
چه زمان باید از تب کردن فرزندمان نگران شویم؟ خانم دکتر هانیه شهامت در مورد تب کردن در کودکان و اینکه...
×