رشد و مراقبت از نوزاد در هفته دوم تولد چگونه است؟(1)

رشد و مراقبت از نوزاد در هفته دوم تولد چگونه است؟(1)

رشد فرزند در هفته دوم بعد از تولد

نقاط عطف مهم و نکات روزمره برای نوزاد در هفته دوم تولد

در مورد نوزاد ۲ هفته ای، شما در حال یاد گرفتن و تطبیق دادن خود با وظیفه پدر مادری هستید. شما در حال انطباق ریتم زندگی‌ خود با کودک خود هستید، و همه چیز را از نشانه‌های گرسنگی تا معنی‌ انواع گریه‌ها را یاد می گیرید. ولی‌ هنوز چیزهایی برای یادگیری وجود دارد. در اینجا آنچه را که به عنوان والدین یک نوزاد ۲ هفته‌ای انتظار دارید آورده شده است.

آنچه باید بدانید

  • آغاز یک روتین خوابیدن منظم
  • جستجوی کمک در صورت برخورد با درد یا خونریزی جدی در هنگام شیردهی. هر نوع مشکل در رابطه با شیردهی فرزند شما در این هفته آشکار میگردد.
  • به جریان تغذیه ادامه دهید.
  • کسب اطلاعات بیشتر

هفته دوم تولد فرزند شما زمانی‌ هیجان انگیز است. هر دوی شما هوشیار تر و آگاه تر از زمان تولد هستید. بنابرین این هفته زمان بیشتر شناختن یکدیگر بوده و شروع به کاوش بهتر دنیای خود می نمایید.

همچنان که این هفته را همراه یکدیگر طی‌ می‌کنید، یک روتین خواب معمول پیدا کرده. هرچند نباید همچنان راجع به آن استرس زیادی داشته باشید. نوزاد شما همچنان در حال رشد و نمو در مغز و ریتم‌های شبانه روزی و زمان بندی میباشد.

در هفته دوم، به جریان تغذیه ادامه دهید. نوزاد شما رشد ناگهانی خواهد داشت. بدین ترتیب شما بر این احساس هستید که بدون توقف به وی غذا بدهید. اطمینان حاصل کنید که پوشک او حداقل شش مرتبه در روز خیس بوده و حداقل سه بار مدفوع زرد دانه دار داشته باشد.

بیشتر بدانید  علائمی که نشان می دهد کودک شما نفخ کرده و چگونه آن را درمان کنید

مرتب خود را برسی کنید و احساس خود را یادداشت نمایید. هفته دوم زمان گذر مهم برای شما خواهد بود. چرا که هرمون‌های شما پس از تولد تغییر کرده، بنابرین با همسر و مراقب خود پیرامون سلامت ذهنی‌ خود صحبت کنید.

نوزاد در حال رشد شما

حدود روز ۱۰ ام، نوزاد به وزن تولد خود بازخواهد گشت. حتی اگر در هفته اول زندگی‌ اندکی‌ وزن از دست داده باشد. حتی برخی‌ از نوزادان ممکن است وزن بیشتری از زمان تولد خود در این سن داشته باشند.

فرزند دو هفته‌ای شما همچنین به نقطه عطف قابل ملاحظه‌ای در این سن رسیده و اولین جهش رشدی او حدود روز هفتم رخ میدهد. شما ممکن است تفاوت‌هایی‌ حس نمایید. به عنوان مثال، نسبت به حالت معمول بیشتر سر و صدا داشته، بیشتر غذا خورده و چرت‌های طولانی تری خواهد داشت.

رشد بچه کار دشواری است. نوزاد شما در خلال این ماه رشد بسیاری داشته و بین ۲۰-۳۰ گرم در هفته رشد وزنی داشته و قدش ۴.۵-۵ سانتی متر در انتهای ماه اول افزایش خواهد داشت.

سر کودک شما، در حالی‌ که همچنان در حال رشد بوده، ممکن است در ابتدای هفته دوم اندکی‌ کوچکتر میباشد. زیرا هر نوع اتفاق یا بلع از زمان تولد تا الان از بین رفته است.

نقاط عطف رشد

بدن

یکی از اتفاقات مهم که در هفته دوم تولد رخ میدهد این است که نوزاد آگاه تر از هفته گذشته بوده و قادر خواهند بود تا زمان طولانی تری بیدار باشد. به همین علت، متوجه خواهید شد که چشمان فرزند شما چرخش خواهد داشت. این امر عادی است. و جای نگرانی‌ نیست.

بیشتر بدانید  10 دلیل برای تماس گرفتن با متخصص اطفال -آکام

در زمان تولد، فرزند شما ممکن است دارای خراش یا کبودی‌هایی‌ بر روی پلک چشم از زمان زایمان بوده، که در این هفته ناپدید میگردد. برخی‌ از کودکان دارای مویرگ‌های شکسته شده در چشمان خود در زمان تولد باشند که به دلیل فشار انقباض‌ها و زایمان میباشد. این نقاط قرمز در این هفته میبایست برطرف گردد.

به هر نوع خال جدیدی که در این هفته ظاهر میگردد دقت داشته باشید. یک نوع از این خال ها، به عنوان (Strawberry ) شناخته میشود، که در زمان تولد ظاهر نشده ولی‌ ناگهانی چند هفته بعد پدیدار میگردد. همچنین با رشد نوزاد خود متوجه خال‌های روشن تری میگردید که تیره میگردند.

در صورت مشاهده خال غیر عادی بر روی بدن نوزاد، با متخصص اطفال خود قرار بگذارید. به خصوص اگر نزدیک به چشمان یا دهان باشد.

رشد مغزی نوزاد

نوزاد ۲ هفته‌ای شما میبایست قادر باشد تا :

  • در صورت عدم راحتی‌ گرسنگی یا کلافگی گریه کند.
  • صدا‌های بلند را بشنود.
  • واکنش‌های جهشی داشته باشد.
  • اندکی‌ سر خود را بالا بیاورد.
  • از فاصله کوتاه به صورت شما نگاه کند. به صورت معمول، نوزادان بهترین دید را در فاصله‌ای که شما به آنها شیر میدهید دارند.

چه زمان میبایست نگران باشید

در مورد یک نوزاد دو هفته ای، همچنان زمانی‌ برای بروز موارد خاص وجود دارد. در این زمان میبایست به شنوایی نوزاد توجه و نظارت شود. اگر فرزند شما به هیچ وجه به صدا‌های بلند واکنش نشان نداده، برای بیدار شدن از خواب و غذا خوردن مشکل داشته، یا احساس درد و گریه دارد. میبایست با یک متخصص اطفال مشاوره داشته باشید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید


ذهن کودک را چگونه برای یادگیری آماده کنیم؟

ذهن کودک را چگونه برای یادگیری آماده کنیم؟

ذهن کودک همچون دفتری سفید است. شاید خیلی کلیشه‌ای به نظر برسد. اما بهترین تعبیری که می‌توان برای فرآیند یادگیری کودک نیز به کار برد این است که بگوییم ذهن …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
رشد مهارتهای کلامی کودک

چطور به رشد مهارتهای کلامی کودک کمک کنیم؟آکام

یادگیری زبان و رشد کلامی کودک یک فرآیند طبیعی است که در بعضی از بچه‌ها زودتر اتفاق می‌افتد و در بعضی از آنها دیرتر. اما هر چه که باشد یک …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
متخصص اطفال کودک

10 دلیل برای تماس گرفتن با متخصص اطفال -آکام

آیا کودک شما برای تماس دیرهنگام با متخصص اطفال به اندازه کافی بیمار است؟ ما برای کمک به شما در تعیین زمان تماس با پزشک متخصص اطفال برای یک نوزاد …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
کمک های اولیه

راهنمای کمک های اولیه برای کودکان-آکام

بعضی اوقات بچه ها صدمه می بینند. این صدمات به دلیل گسترش قلمرو آنها است! در ادامه نحوه کنترل همه چیز( راهنمای کمک های اولیه برای کودکان ) و اینکه …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
تب کودک

با اولین تب کودک چه کنیم؟-آکام

اولین تب کودک شما می تواند یک اتفاق ترسناک باشد. برای راهنمایی در مورد نحوه مراقبت از کودک بیمار خود به ادامه مطلب مراجعه کنید. تب در واقع نشانه ای …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
دور کاری

چگونه با وجود بچه ها در شرایط کرونا دور کاری کنیم؟- آکام

نمی توان آنچه را که در اطراف ما می گذرد نادیده گرفت. همانطور که ما با شرایط جدید COVID-19 (دوران کرونا) سازگار می شویم  مادران در همه جا خود را  …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین ویدیوها
علت اصلی لجبازی بچه ها چیست؟ لجبازی بچه ها یعنی چی ؟ در این ویدیو به بررسی علت اصلی...
سوالات شایع خانم ها راجع به دوران پیش از بارداری – قسمت اول پیش از بارداری چه نکاتی مهم است؟ و چه سوالاتی شایع است؟...
چه زمان باید از تب کردن فرزندمان نگران شویم؟ خانم دکتر هانیه شهامت در مورد تب کردن در کودکان و اینکه...
×