پرسشگری و کنجکاوی

13 روش برای تشویق کنجکاوی در کودکان، که بیشتر والدین از آن چشم پوشی می کنند

تشویق کنجکاوی

آیا هنوز فکر می کنید که کنجکاوی بچه ها گربه را خواهد کشت؟ پس از خواندن این مقاله، شما احتمالا این اصطلاح را دوباره معنا کنید، “کنجکاوی واقعاً گربه را نجات داد”!

کنجکاوی همان حسی است که ما را به یادگیری چیزهای جدید سوق می دهد. به همین دلیل کنجکاوی در روند آموزش ضروری است. در بزرگسالی، روش هایی برای تحریک ما برای کنجکاوی وجود دارد، اما تشویق کنجکاوی از همان سنین کودکی نیز بسیار مهم است.

طبق تحقیق انجام شده توسط انجمن علوم روانشناسی، کنجکاوی قسمت بزرگی از عملکرد تحصیلی است. مثلا “اگر از نظر فکری کنجکاو باشید، به خانه می روید و کتاب ها را می خوانید. اگر از نظر ادراکی کنجکاو باشید، ممکن است به کشورهای خارجی سفر کرده و غذاهای مختلفی را امتحان کنید.

بسیاری از بچه ها به طور طبیعی کنجکاو هستند و همیشه به طور فعال، به دنبال کشف و بررسی چیزهای جدید هستند. با این حال، من مطمئن ام که شما بیش از یک کودک را می شناسید که این غریزه را به همان درجه رشد نداده، و این مشکل تبدیل به نقش والدین و مربیان آنها برای شناسایی این مسئله و کمک به آنها برای پرورش کنجکاوی است.

 

 مطالب فوق 13 روش هیجان انگیز برای بیدار کردن  حس کنجکاوی و تشویق کودکان است

که ممکن است تعدادی از والدین آنها را نادیده بگیرند:

 

1. روال آنها را تغییر دهید

انجام یک برنامه روزمره برای بچه ها مهم است، اما گه گاهی تغییراتی کوچک در این عادت های روزانه می تواند مغز آنها را تحریک کند تا به طرق مختلف فکر کند، این باعث ایجاد کنجکاوی می شود. این فرایند می تواند به سادگی عوض کردن صابونی که معمولاً استفاده می کنند، با مایع فوم دست شویی باشد تا به آنها اجازه دهد یک بافت جدید را کشف کنند، با آن بازی کنند و مشخص کنند که کدام یک را ترجیح می دهند.

2. آنها را غافلگیر کنید

شگفتی های مثبت می توانند حس کنجکاوی کودک را افزایش دهند. می توانید یک یادداشت صبح بخیر را زیر بالش وی بگذارید، برای یک میان وعده بازی شکار گنج ترتیب دهید، یا کسی را که دوست دارند برای ناهار دعوت کنید و تا رسیدن شخص عزیز به او نگویید.

3.فرزند خود را از مهدکودک “خارج کنید”

اگر بتوانید یک روز مرخصی به کار خود بدهید و فرزند تان را از مهد “خارج” کنید، آنها این کار را در طول تمام زندگی خود به یاد می آورند. می توانید اوقات لذت بخشی را با هم بگذرانید: آنها را به کتابفروشی محلی ببرید و بستنی مورد علاقه آنها را بخرید. فرزند شما چنان اوقات خوشی را سپری خواهد کرد که مایل است این کار را بارها و بارها انجام دهد. باید برای آنها مشخص کنید که این یک روز استثنایی بوده است. فقط حتماً بدانید که آن روز در مهد ا مدرسه چیز مهمی را از دست نمی دهند!

4.با هم یک کیک بپزید

بچه ها کیک را دوست دارند. اما همه آنها نمی دانند که چگونه کیک درست کنند. تجربه فرآیند تهیه کیک از مواد اولیه تا نتیجه نهایی برای کودک می تواند کاملاً شگفت انگیز باشد. همچنین اینکه خودشان این کار را انجام دهند، تمام حواس آنها را بیدار خواهد کرد: شنیدن نحوه انجام آن، دیدن تغییر شکل و رنگ، لمس بافت های غیر معمول، بوییدن کیک در حین پخت و در نهایت چشیدن آن.

بیشتر بدانید  9 نکته برای آموزش مسئولیت پذیری به کودکان

5.داستانهای پایان باز

خواندن یک داستان قبل از خواب، عادت خوبی برای خواباندن بچه ها است. با این حال، همیشه خواندن داستان های مشابه می تواند یکنواخت شود. برای سرگرمی بیشتر، می توانید برای آنها قصه هایی با انتهای باز تعریف کنید تا بتوانند از تخیل خود برای پایان دادن به آن داستان استفاده کنند. راه های دیگر برای کمک به آنها در توسعه خلاقیت خود با داستان ها، این است که از آنها بخواهید عنوان جدیدی بوجود آورند، آنها را تشویق به شروع داستان یا ادامه آن کنید. شما می توانید برای داستان های مشابه اهداف مختلفی پیدا کنید تا توجه آنها را به خود جلب کرده، و آنها را علاقه مند کند تا ببینند این بار چه اتفاقی می افتد.

6.آماده پاسخگویی به سوالات آنها باشید

بچه ها به طور مداوم سوال می کنند و بعضی اوقات پاسخ دادن به آنها بسیار سخت است. برای اینکه بتوانید به آنها پاسخی سازنده بدهید، باید درک کنید که چرا آنها این سوال را می پرسند. به عنوان مثال، وقتی آنها از شما می پرسند “چرا مجبور به رفتن به محل کار خود هستید؟” آنها نمی خواهند لیستی از دلایل را بشنوند. آنها تمایل دارند زمان بیشتری را با شما سپری کنند. درک معنای واقعی سوالات به شما کمک می کند تردیدهای آنها را روشن کنید.

7.بچه ها را تشویق کنید که بیشتر سوال بپرسند

کنجکاوی می تواند باعث بروز کنجکاوی بیشتر شود. وقتی کودک از شما سوالی مانند «چرا باران می بارد؟» را می پرسد، می توانید چرخه باران را برای او توضیح دهید و در پایان منطقی سازی خود، ممکن است اشکال آب را ذکر کنید بدون اینکه آن را به طور دقیق توضیح دهید. اگر آنها علاقه مند شوند، ممکن است با کنجکاوی آنها درگیر شود تا در مورد آن موضوع بیشتر از شما بخواهند. این اتفاق بدین دلیل است که اگر ما در مورد موضوعی چیزی ندانیم. نمی توانیم در مورد آن کنجکاو شویم اما به محض اینکه کمی درباره چیزی بدانیم، کنجکاوی ما جلب می شود. بنابراین پرسیدن سوالات بیشتر را تشویق کنید!

8.بچه ها آن کسی باشید که سوالات را می پرسد

با پرسیدن سوال از فرزندان خود، توجه شان را جلب کرده و آنها را به فکر کردن در مورد راه حلهای مختلف ممکن برای یک مسئله یا موضوع وا می دارید. همیشه به یاد داشته باشید که از آنها بخواهید تا برای شما دلیل بیاورند. آماده شنیدن انواع پاسخ های جذاب باشید. برخی از ایده های سوالات عبارتند از:

“فکر می کنی دوست خوبی هستی؟”

“مکان مورد علاقه شما در جهان کجاست؟”

“اگر شما بتوانید چیزی را اختراع کنید که زندگی مردم را راحت تر کند، چه چیزی را اختراع می کنید؟”

“اگر شما قدرت های فرازمینی داشتید، آنها چه نیروهایی بودند؟”

“اگر کشور خود را داشتید، نام آن چه بود؟”

9.بچه های خود را به یک رستوران قومیت محور ببرید

کشف فرهنگ های جدید راهی عالی برای پرورش و تشویق حس کنجکاوی است. همچنین غذاهای محلی راهی عالی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد یک فرهنگ جدید، طعم ها و آداب و رسوم آن است. کودکان خود را برای صرف یک وعده غذایی دوست داشتنی به یک رستوران معتبر شمالی، جنوبی شیرازی و… و برایشان از شهر های مختلف ایران و آداب و رسوم و سنت ها صحبت کنید یا حتی رستوران های غیر ایرانی مانند ژاپنی، هندی، ایتالیایی ببرید. هر جایی که فکر می کنید لذت بیشتری خواهند برد.

بیشتر بدانید  چرا بازی کردن مهم است؟

10.سفر و بازدید از مکان های جدید

توصیه می شود فرزندان خود را برای تجربه فرهنگ های جدید، دیدن مکان های متنوع و ملاقات با افراد جدید، به شهر های مختلف کشورمان یا کشور خارجی ببرید. تا جایی که می توانید این کار را تکرار کنید. یکی از دلایل اصلی سفر ما ارضای کنجکاوی ست، و مسافرت باعث کنجکاوی بیشتر ما می شود. بنابراین قرار دادن بچه هایتان در سنین پایین در این حلقه تحریک کننده، به آنها کمک می کند در طول زندگی خود از بازدید از مکان های جدید لذت ببرند.

11.برای تشویق کنجکاوی در بچه ها آنها را به مطالعه موسیقی تشویق کنید

احتمالاً قبلاً فکر کرده اید که خوب است فرزندتان یاد بگیرد چگونه ساز بنوازد، اما شاید به دلایل اهمیت آن فکر نکرده باشید.

آیا می دانید موسیقی چگونه بر مغز شما تأثیر می گذارد؟ همه ما بیشتر از سمت راست یا سمت چپ مغز خود استفاده می کنیم، اما افرادی که موسیقی کار می کنند در واقع تمایل دارند از هر دو طرف مغز خود استفاده کنند. این باعث می شود که آنها در تفکرات جانبی بهتر عمل کنند، این بدان معنی است که شما می توانید از طریق یک رویکرد خلاقانه مشکلات را حل کنید. داشتن ذهن خلاق، کودک شما را نسبت به دنیای اطراف کنجکاو می کند.

12.برای تشویق کنجکاوی در بچه ها علایق آنها را شناسایی کنید

همه ما علایق متفاوتی داریم و این اثبات وجود دارد که فقط وقتی علاقه مند به یادگیری چیزهای جدید هستیم، مستعد آن هستیم. به عنوان یک والد، ​​ممکن است آنچه فرزندتان را دوست دارد و از آن بدش می آید، مشاهده کنید. بنابراین روی تشویق کنجکاوی او برای آن دسته از دانش هایی که ترجیح می دهد، تمرکز کنید.

13.بگذارید بچه تان “بچگی” کند

بعنوان یک والد، ​​گاهی اوقات ممکن است سخت باشد که به فرزندان خود اجازه دهید آنچه می خواهند انجام دهند. آنها اغلب می توانند بیشتر کارهای ناخوشایند را انجام دهند. اما تا زمانی که آخرین ایده آنها خطرناک نباشد، بهتر است به آنها اجازه دهید دنیا را به روش خود کشف کنند. در یک سن خاص، کودکان نوپا تمایل به انجام کارها به صورت تنهایی پیدا می کنند.  توصیه می شود به آنها اجازه دهید این کار را انجام دهند. گفتن جملاتی مانند “این روشی که شما باید این کار را انجام دهید درست نیست” می تواند روی کنجکاوی آنها تأثیر منفی بگذارد. بهتر است به آنها اجازه دهید اشتباه کنند و از آنها بیاموزند.

آیا استراتژی های خاص خود را برای پرورش کنجکاوی در کودکتان دارید؟ ما دوست داریم پیشنهادات شما را بشنویم. شما میتوانید از طریق  اینستاگرام آکام و همچنین WhatsApp  گروه آکام که در قسمت پایین این مقاله قرار دارد با ما و مشاورانمان در ارتباط باشید.

 

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید


5 بازی برای حل مشکل کمرویی کودک

5 بازی برای حل مشکل کمرویی کودک

  کمرویی کودک یک مشکل جدی است که نباید آن را به پای حجب و حیا یا رودربایستی داشتن بگذارید. این مشکل اگر در کودکی حل نشود می‌تواند در بزرگسالی …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
دروغ گفتن

چرا کودکان دروغ می گویند و چطور از دروغ گفتن کودکان جلوگیری کنیم؟

چرا بچه ها دروغ می گویند؟   کودکان ممکن است به دلیل این موارد ترغیب به دروغ گفتن شوند: با دروغ گفتن چیزی را بپوشانند تا به دردسر نیفتند ببینند …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
مفهوم پول

7 توصیه ساده برای آشنا کردن بچه ها با مفهوم پول

بچه‌ها تا قبل از از 5 سالگی درکی از مفهوم پول و گرانی، ارزانی یا ارزش مادی یک کالا ندارند. برای آن‌ها ارزش هر چیز بر اساس علاقه‌ای است که …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
ذهن کودک را چگونه برای یادگیری آماده کنیم؟

ذهن کودک را چگونه برای یادگیری آماده کنیم؟

ذهن کودک همچون دفتری سفید است. شاید خیلی کلیشه‌ای به نظر برسد. اما بهترین تعبیری که می‌توان برای فرآیند یادگیری کودک نیز به کار برد این است که بگوییم ذهن …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب

برای علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب خواندن چه باید کرد؟

برای علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب خواندن لازم نیست منتظر مدرسه رفتن آنها یا باسواد شدنشان بمانید. بچه‌ها به چیزی علاقمند می‌شوند که برایشان جذاب است و از روز اول …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
عذرخواهی

چجوری به بچه ها عذرخواهی کردن رو یاد بدیم؟

عذرخواهی کردن برای برخی بچه‌ها کار دشواری است. آنها به هزار و یک دلیل و توجیه متوسل می‌شوند تا اشتباه‌شان را به گردن نگیرند و از زیر بار آن شانه …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین ویدیوها
علت اصلی لجبازی بچه ها چیست؟ لجبازی بچه ها یعنی چی ؟ در این ویدیو به بررسی علت اصلی...
سوالات شایع خانم ها راجع به دوران پیش از بارداری – قسمت اول پیش از بارداری چه نکاتی مهم است؟ و چه سوالاتی شایع است؟...
چه زمان باید از تب کردن فرزندمان نگران شویم؟ خانم دکتر هانیه شهامت در مورد تب کردن در کودکان و اینکه...
×