آموزه های ساده زندگی

برای علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب خواندن چه باید کرد؟

علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب

برای علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب خواندن لازم نیست منتظر مدرسه رفتن آنها یا باسواد شدنشان بمانید. بچه‌ها به چیزی علاقمند می‌شوند که برایشان جذاب است و از روز اول جلوی چشم خود دیده اند. بنابراین اگر می‌خواهید فرزندی اهل مطالعه و علاقمند به کتاب داشته باشید باید از این دو اصل استفاده کنید.

علاقمندی به مطالعه و کتاب باعث پرورش روحیه جستجوگری، تفکر انتقادی و خلاقیت کودک می‌شود. کودکانی که با کتاب دوستند، معمولا سازگارتر هستند و بهتر از همسن و سال هایشان با پدیده‌های متفاوت و جدید کنار می‌آیند. در واقع این بچه‌ها پذیرش اجتماعی بیشتری دارند. علاوه بر این کتاب‌ها به رشد مهارت‌های زبانی و تحلیل بصری کودک هم کمک می‌کنند.

 

برای علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب خواندن این توصیه‌ها را به کار ببندید:

 

  1. برای علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب خواندن الگوی خوبی باشید:

از خودتان شروع کرده و با افزایش ساعات مطالعه تان، اهمیت کتابخوانی را به کودک نشان دهید. کودکی که از وقتی چشم باز کرده کتابخانه را جلوی چشمانش دیده، پدر و مادرش را در حال مطالعه مشاهده کرده و یاد گرفته کتاب شیء ارزشمندی است، در سنین بالاتر انس بیشتری با کتاب دارد.

 

  1. به کتاب ها احترام بگذارید:

وقتی کتابخانه بهترین جای خانه شما قرار داشته باشد، وقتی از کتاب‌ها مراقبت کنید و به کتاب احترام بگذارید خود به خود کودک یاد می‌گیرد که کتاب شیء ارزشمندی است. اگر کتاب‌هایتان نامرتب و پاره باشند یا از کتابخانه به عنوان تبعیدگاه وسایل اضافی استفاده کنید در ذهن کودک جایگاه کتاب را تنزل می‌دهید.

 

  1. برای علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب خواندن ساعت کتاب و ساعت قصه تعریف کنید:

ساعت مشخصی از هر روز یا برخی روزهای هفته را به عنوان ساعت کتابخوانی معرفی کنید و در آن همراه با فرزندتان کتاب بخوانید. می‌توانید کتاب‌های تصویری مناسب سن کودک را تهیه کرده و برای او قصه را تعریف کنید. بسیار مهم است که توجه کودک را به جزئیات تصاویر جلب کنید تا او هم جذب کتابخوانی شود، هم هنگام خواندن کتاب توجه و تمرکز کودک بالا برود.

بیشتر بدانید  بازی هایی برای پرت کردن حواس بچه های نق نقو

توصیه می‌کنیم ساعات کتابخوانی خانوادگی هم داشته باشید. مثلا نیم ساعت از آخر هفته دور هم جمع شوید، یکی کتاب بخواند و دیگران گوش کنند. بعد درباره ماجرای کتاب و موضوعات آن با هم گفت و گو کنید.

 

  1. کودک را با قصه و ادبیات عجین کنید:

گاهی جایتان را با کودک عوض کنید. از او بخواهید مامان یا بابای شما باشد و برایتان قصه بگوید. می‌توانید کتاب مصوری را تهیه کنید و از او بخواهید تصاویر را آن طور که خودش می‌بیند برایتان توصیف کند و با آنها یک قصه بسازد. مهم نیست قصه سر و ته داشته باشد یا نه، منطق داشته باشد یا نه. همین که کودک مجبور به تفکر و تخیل می‌شود قدم بزرگی در علاقمند کردن او به کتاب برداشته‌اید.

 

  1. برای علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب خواندن با قصه‌ها و ماجراهای کتاب زندگی کنید:

پای شخصیت‌های کتاب را به زندگی روزمره خود باز کنید. مثلا اگر کتابی درباره یک دانشمند کوچولو می‌خوانید، در موقعیت‌های مختلف از او نام ببرید و بگویید: «به نظرت اگه دانشمند کوچولو اینجا بود می‌گفت عصرونه میوه بخوری یا یه برش پیتزا؟» و بعد پاسخ فرزندتان را بر اساس شخصیت کتاب نقد کنید. مثلا: «درسته که تو دلت پیتزا می‌خواد اما من فکر کنم دانشمند کوچولو می‌گفت میوه بخوری. چون سالم تره و کلی ویتامین داره. تازه برای شام هم اشتهات رو کور نمی‌کنه». با این کار کتاب‌ها را برای کودک جذاب‌تر می‌کنید و در عین حال اشتیاق او را برای بیشتر شدن با شخصیت کتاب شعله‌ور نگه می‌دارید.

 

  1. برای علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب خواندن کودکتان کتاب هدیه بدهید:

این روزها برای هر قشر سنی و هر نوع سلیقه‌ای کتاب پیدا می‌شود. کتاب‌های پارچه‌ای، کتاب‌های سه بعدی، یا کتاب‌های موزیکال برای کودکان زیر سن دبستان بسیار جذاب هستند. به جز این، می‌توانید پا را کمی فراتر گذاشته و به جای خرید کتاب فیزیکی، کتاب صوتی برای فرزندتان تهیه کنید تا با شنیدن قصه‌ها از آن لذت ببرد.

بیشتر بدانید  با کودکی که بی احترامی میکند چه کنیم؟

 

  1. تاثیر کتاب خواندن کودک بر افزایش آگاهی را نشان دهید:

برای علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب خواندن با هم به کتابخانه‌های عمومی بروید و کتاب‌های مرجع، دایره المعارف‌های تصویری و … را ورق بزنید. درباره موضوعات جدیدی که می‌دانید مورد علاقه کودک هم هستند جستجو کنید و نتیجه جستجویتان را با او در میان بگذارید. اگر از شما سوالی پرسید بگویید: «بریم تو فلان کتاب نگاه کنیم ببینیم چه جوابی براش نوشته». شاید پاسخ سوال را از قبل بدانید. شاید هم بتوانید با جستجو در گوگل به جواب برسید. اما سعی کنید به جای آن گاهی سراغ کتاب بروید تا به صورت عملی ارزش و اهمیت کتاب را در افزایش آگاهی به کودک نشان دهید.

 

ما در آکام برای برای تشویق کودکان و والدین قسمتی را به معرفی کتاب و کتاب خوانی توسط کودکان اختصاص دادیم. شما میتوانید برای دسترسی به این قسمت بر روی گزینه اینجا کلیک کنید.

 

 

نویسند: آرزو رستم زاد

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید


عزت نفس در کودکان

10 نکته در زمینه ایجاد عزت نفس در کودکان

  آیا میدانید که صرفاً تمجید از کودک شما در واقع می تواند بیش از سود، آسیب رسان باشد. در ادامه یک راهنمای جامع در مورد چگونگی ایجاد عزت نفس …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
اشتراک گذاری

با کودکی که اسباب بازی هایش را به دیگران نمی دهد چه کنیم؟ آموزش اشتراک گذاری به کودک

  یکی از مشکلات رایج پدر و مادرها این است که کودکشان حاضر نیست اسباب بازی‌ها یا وسایل شخصی‌اش را با دیگران به اشتراک بگذارد و مفهوم اشتراک گذاری را …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
بی احترامی

با کودکی که بی احترامی میکند چه کنیم؟

  گاهی ممکن است با همه تلاشی که برای تربیت یک کودک با ادب کرده‌اید، باز شاهد رفتارهای نامناسب و بی احترامی او به خود و دیگران باشید. قطعا تحمل …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
5 بازی برای حل مشکل کمرویی کودک

5 بازی برای حل مشکل کمرویی کودک

  کمرویی کودک یک مشکل جدی است که نباید آن را به پای حجب و حیا یا رودربایستی داشتن بگذارید. این مشکل اگر در کودکی حل نشود می‌تواند در بزرگسالی …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
دروغ گفتن

چرا کودکان دروغ می گویند و چطور از دروغ گفتن کودکان جلوگیری کنیم؟

چرا بچه ها دروغ می گویند؟   کودکان ممکن است به دلیل این موارد ترغیب به دروغ گفتن شوند: با دروغ گفتن چیزی را بپوشانند تا به دردسر نیفتند ببینند …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
همکاری

آموزش همکاری و کار گروهی به کودکان

  چطور به بچه ها همکاری و کار گروهی کردن رو یاد بدیم؟    چه کاری باید انجام دهم؟ وقتی بچه های دیگر روی یک پروژه هنری کار می کنند، …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین ویدیوها
علت اصلی لجبازی بچه ها چیست؟ لجبازی بچه ها یعنی چی ؟ در این ویدیو به بررسی علت اصلی...
سوالات شایع خانم ها راجع به دوران پیش از بارداری – قسمت اول پیش از بارداری چه نکاتی مهم است؟ و چه سوالاتی شایع است؟...
چه زمان باید از تب کردن فرزندمان نگران شویم؟ خانم دکتر هانیه شهامت در مورد تب کردن در کودکان و اینکه...
×