بازی و یادگیری

7 بازی خانگی ساده برای تقویت هوش فرزند شما

7 بازی خانگی ساده برای تقویت هوش فرزند شما

طرح بازی خانگی ساده : همه پدر و مادرها آرزو دارند فرزندی باهوش، خوش‌حافظه و خلاق داشته باشند. اما واقعیت این است که در روزگار حاکمیت موبایل‌های هوشمند و کامپیوترها، بچه‌ها با وجود توانایی‌های فنی و مهارت‌های حرفه‌ای بالاتر، چندان دقیق و متمرکز و خلاق بار نمی‌آیند. حتی می‌توان گفت ظرفیت هوشی بالقوه‌شان، تمام و کمال استفاده نمی‌شود. اینجا است که باید به دنبال راه‌هایی برای تقویت هوش فرزندتان بگردید و چه راهی بهتر از بازی‌های ساده و سرگرم‌کننده خانگی؟!

بگذارید همین اول کار، یک کلید طلایی برای باهوش‌تر شدن فرزندتان در اختیار شما قرار دهیم. «بازی‌های فیزیکی».

می‌دانیم که ترتیب دادن بازی‌های فیزیکی در فضای محدود آپارتمان‌ها کار سختی است. اما هر بازی فیزیکی‌ای نیاز به پریدن و دویدن و سر و صدا راه انداختن ندارد. به طور کلی هر فعالیتی که فرزندتان را وادار به استفاده از اندام‌هایش کند یا نیازمند هماهنگی ذهن و جسم باشد. برای تقویت مغز او فعالیت سودمندی به حساب می‌آید. این نوع فعالیت‌ها، نه تنها می‌توانند دقت حواس پنجگانه، مهارت‌های حرکتی و سرعت عمل بچه‌ها را بالاتر ببرند بلکه روی تمرکز و حافظه، یادگیری مفاهیم و پردازش اطلاعات بچه‌ها هم موثرند.

بنابراین، اگر فرزند 3 تا 6 ساله‌ای دارید که می‌خواهید مهارت‌های بدنی و ذهنی بیشتری کسب کند، این 7 تمرین ساده را با او دنبال کنید:

 

1.یکی از بازی  های ساده خانگی نقاشی است

برای او دو نقاشی بسیار شبیه به هم بکشید و چند مورد تفاوت در نقاشی بگنجانید. حالا از فرزندتان بخواهید این تفاوت‌ها را پیدا کند و دور آن‌ها خط بکشد. بعد از چند نوبت تمرین که دست فرزندتان راه افتاد. می‌توانید از او بخواهید همین کار را در مقابل شما انجام دهد. یعنی این بار او نقاشی بکشد و از شما بخواهد تفاوت‌های دو نقاشی را پیدا کنید.

نکته: طراحی‌های از قبل آماده شده این بازی خوب را می‌توانید از اینترنت دانلود کرده و پرینت بگیرید. یا از کتابفروشی‌ها بخرید. برای جستجوی این طرح‌ها در اینترنت کافی است کلمه کلیدی «بازی تفاوت‌ها» یا «Find Differences Game» را در قسمت تصاویر موتور جستجو (مثلا گوگل) وارد کنید.

بیشتر بدانید  7 توصیه ساده برای آشنا کردن بچه ها با مفهوم پول

 

2.بازی با توپ نیز یک بازی ساده خانگی دیگر است که میبایست از آن به درستی استفاده کنیم

یک توپ پارچه‌ای یا سیلیکونی تهیه کرده و بعد از این که مقابل هم نشستید. آن را به سمت هم پرتاب کنید. شاید خیلی ساده به نظر برسد اما همین بازی خانگی ساده ، دم‌دستی، بی‌سر و صدا و کم‌هزینه می‌تواند به هماهنگی عصب و عضله فرزند شما، چابک‌تر شدن او، تیزبینی بیشتر، تقویت حواس پنج‌گانه، تقویت مهارت تصمیم‌گیری و تقویت هوش او کمک کند. اگر توپ دم دستتان نبود، از یک پارچه گلوله شده کمک بگیرید.

نکته:

فاصله فیزیکی‌تان را متناسب با سن و قد و قواره فرزندتان تنظیم کنید. هر قدر کودک کم‌سن‌تر است. نزدیک‌تر به او بنشینید.

 

3.تعدادی دکمه به کودک بدهید و از او بخواهید تا آنها را بر اساس اندازه یا رنگ به نخ بکشد.

با همین بازی خانگی ساده هم مفهوم رنگ و اندازه را به کودک آموزش داده‌اید. هم مهارت حرکت‌های ظریف با انگشتان دست را در او تقویت کرده‌اید و هم با یک سرگرمی جالب و ساده قدرت تمرکز او را بالا می‌برید.

نکته:

مهارت حرکت‌های ظریف با انگشتان برای انجام فعالیت‌هایی که نیاز به پیچیدگی، دقت و تمرکز بالا دارند ضروری است. این مهارت غالبا در کودکی آموخته می‌شود و باعث می‌شود فرد در بزرگسالی فعالیت‌هایی مثل خطاطی، نقاشی، موسیقی، خیاطی (و حتی جراحی) را دقیق‌تر و بهتر انجام دهد. بدون این مهارت فرزند شما تقریبا از پس هیچ کار حرفه‌ای و هنرمندانه‌ای به درستی بر نخواهد آمد.

 

4.با چند چوب کبریت یا مداد طرح ساده ‌ای مثل خانه، آدمک یا ماشین بسازید

به فرزندتان 20 ثانیه فرصت دهید تا به آن نگاه کند و طرح را به خاطر بسپارد. سپس طرح را جمع کنید و از او بخواهید آنچه را به یاد دارد بسازد. این کار به تقویت حافظه و بالا بردن دقت بصری کودک کمک می‌کند.

 

5.سه لیوان کاغذی تهیه کنید.

هر کدام را با مشتی سنگ، لوبیا و برنج پر کنید. حالا لیوان‌ها درپوش لیوان‌ها را بگذارید و آنها را تکان دهید و از کودک بخواهید با شنیدن صدای هر لیوان حدس بزند در آن چه ماده‌ای ریخته‌اید. این کار به تقویت «تمیز شنوایی» و حافظه شنیداری در کودک کمک می‌کند.

بیشتر بدانید  در دوران کرونا چطور بچه ها را سرگرم کنیم؟

نکته: تمیز شنوایی با قدرت شنوایی فرق دارد. قدرت شنوایی، یعنی توانایی شنیدن طول موج خاصی از صداها که هر انسان سالمی قادر به انجام آن است. اما تمیز شنوایی به توانایی تشخیص اصوات مختلف مربوط می‌شود. افرادی که تمیز شنوایی بالاتری دارند. رساتر صحبت می‌کنند. حافظه شنیداری بهتری دارند و معمولا در موسیقی بهتر عمل می‌کنند.

 

6.در چند ظرف مختلف، موادی با بافت‌های متفاوت بریزید.

حالا چشم‌های کودک را ببندید و از او بخواهید به محتویات هر ظرف دست بزند و حدس بزند در آن ظرف چیست. می‌توانید از خاک رس، شن و ماسه، منجوق، دانه کنجد، پوست چوبی پسته یا هر ماده دیگری که به فکرتان می‌رسد استفاده کنید. لمس هر ماده جدید، یک مسیر عصبی جدید در مغز شکل می‌دهد و بخشی از مغز را فعال می‌کند که با دیدن و شنیدن و صحبت کردن، امکان فعال کردن آن وجود ندارد. هر قدر تجربیات لمسی فرزندتان بیشتر باشد، توانایی‌های مغزی او بیشتر می‌شود.

 

7.اگر دور باغچه خانه‌تان جدول‌کشی شده است با آن یک بازی خانگی ساده انجام دهید

از فرزندتان بخواهید با احتیاط روی این لبه راه برود و تعادلش را حفظ کند. اولین بار ممکن است فقط 5 یا 10 ثانیه بتواند بدون افتادن، روی لبه جدول راه برود. اما ایرادی ندارد، با هر بار تمرین کردن، مهارت‌های کودک بیشتر شده و به مرور بهتر می‌تواند تعادلش را حفظ کند. راه رفتن روی جدول‌ها، به ویژه اگر چند رنگ یا سیاه و سفید باشند. کودک را با مفهوم حجم آشنا می‌کند و باعث می‌شود تعادل، تمرکز و مهارت‌های محاسباتی و ریاضی‌اش تقویت شوند.

نکته:  این بازی برای تقویت تمرکز و توجه کودکان مبتلا به بیش‌فعالی همراه با کمبود توجه و تمرکز (ADHD) بسیار موثر است.

 

 

 

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید


اشتراک گذاری

با کودکی که اسباب بازی هایش را به دیگران نمی دهد چه کنیم؟ آموزش اشتراک گذاری به کودک

  یکی از مشکلات رایج پدر و مادرها این است که کودکشان حاضر نیست اسباب بازی‌ها یا وسایل شخصی‌اش را با دیگران به اشتراک بگذارد و مفهوم اشتراک گذاری را …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
5 بازی برای حل مشکل کمرویی کودک

5 بازی برای حل مشکل کمرویی کودک

  کمرویی کودک یک مشکل جدی است که نباید آن را به پای حجب و حیا یا رودربایستی داشتن بگذارید. این مشکل اگر در کودکی حل نشود می‌تواند در بزرگسالی …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
دروغ گفتن

چرا کودکان دروغ می گویند و چطور از دروغ گفتن کودکان جلوگیری کنیم؟

چرا بچه ها دروغ می گویند؟   کودکان ممکن است به دلیل این موارد ترغیب به دروغ گفتن شوند: با دروغ گفتن چیزی را بپوشانند تا به دردسر نیفتند ببینند …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
مفهوم پول

7 توصیه ساده برای آشنا کردن بچه ها با مفهوم پول

بچه‌ها تا قبل از از 5 سالگی درکی از مفهوم پول و گرانی، ارزانی یا ارزش مادی یک کالا ندارند. برای آن‌ها ارزش هر چیز بر اساس علاقه‌ای است که …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
ذهن کودک را چگونه برای یادگیری آماده کنیم؟

ذهن کودک را چگونه برای یادگیری آماده کنیم؟

ذهن کودک همچون دفتری سفید است. شاید خیلی کلیشه‌ای به نظر برسد. اما بهترین تعبیری که می‌توان برای فرآیند یادگیری کودک نیز به کار برد این است که بگوییم ذهن …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب

برای علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب خواندن چه باید کرد؟

برای علاقمند کردن بچه‌ها به کتاب خواندن لازم نیست منتظر مدرسه رفتن آنها یا باسواد شدنشان بمانید. بچه‌ها به چیزی علاقمند می‌شوند که برایشان جذاب است و از روز اول …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین ویدیوها
علت اصلی لجبازی بچه ها چیست؟ لجبازی بچه ها یعنی چی ؟ در این ویدیو به بررسی علت اصلی...
سوالات شایع خانم ها راجع به دوران پیش از بارداری – قسمت اول پیش از بارداری چه نکاتی مهم است؟ و چه سوالاتی شایع است؟...
چه زمان باید از تب کردن فرزندمان نگران شویم؟ خانم دکتر هانیه شهامت در مورد تب کردن در کودکان و اینکه...
×