چه زمان کودک راه رفتن را یاد می گیرد؟

چه زمان کودک راه رفتن را یاد می گیرد؟

سیر رشد کودکان با یکدیگر متفاوت است و راه رفتن نیز از این قاعده مستثنا نیست. با این حال ، با گذشت ۱۲ ماهگی ، راه نرفتن کودک برخی از والدین را نگران می کند. نگران نباشید. راه نرفتن یک کودک تا تولد یک سالگی امری کاملا طبیعی است.

در واقع ، بیشتر کودکان تا ۱۳ ماهگی راه نمی روند. حتی بعضی از کودکان تا ۱۵ و ۱۶ ماهگی نیز تصمیم به راه رفتن نمی گیرند و همچنان جای نگرانی وجود ندارد. به خاطر داشته باشید که هر کودک با دیگری متفاوت است و جدول زمانی رشد مربوط به خود را دارد.

چگونه کودک را به راه رفتن تشویق کنیم

با اینکه رشد کودک در زمان خود اتفاق می افتد  اما شما همیشه می توانید فرزندتان را تشویق به پیشرفت کنید. برای مثال، ممکن است کودک شما در خزیدن بسیار ماهر باشد. و هیچ علاقه ای به راه رفتن نداشته باشد. آنها کاملا قادر به حرکت هستند و خزیدن تمام نیاز های آنها را برآورده می کند. .اما اگر شما تلاش کنید کودک را از روی زمین بلند کنید او ممکن است ناگهان به تلاش برای راه رفتن علاقه مند شود

اگر فرزند شما زمین را دوست دارد و زمان زیادی را صرف بازی روی زمین می کند. کم کم اسباب بازی های او را روی دسته ی مبل یا میز های پایه کوتاه قرار دهید. سپس، وقتی توجه کودک جلب شد و دائما خود را از اثاث خانه بالا کشید، میز را کمی از مبل دور کنید تا کودک مجبور باشد برای رسیدن به میز ، یک گام بدون کمک بردارد.

اگر روی زمین نشسته اید، اجازه دهید کودک به کمک یک صندلی محکم خودش را بالا بکشد. و روی پاهایش بایستد. سپس به همراه اسباب بازی مورد علاقه ی کودک، کمی از او فاصله بگیرید. و منتظر بمانید تا کودک برای گرفتن اسباب بازی یک گام به سمت شما بردارد. همچنین، سعی کنید اسباب بازی های کودک را به شکل یک دایره ی کوچک دور او قرار ندهید. اسباب بازی ها را با فاصله در دسترس کودک قرار دهید تا او برای حرکت انگیزه داشته باشد. این فاصله نباید آنقدر زیاد باشد که کودک را خسته کند. تنها به اندازه ای که کودک مشتاق باشد برای رسیدن به اسباب بازی اندکی حرکت کند.

اجازه دهید کودک روی زمین وقت بگذراند

بعضی از کودکان به علت نداشتن فرصت تمرین، علاقه ای به راه رفتن ندارند. برخی از آنها ممکن است ترجیح دهند وقت بازی را در صندلی، روروئک، کالسکه، کریر یا حتی آغوش شما سپری کنند. این موضوع مشکلی ندارد، اما اجازه دهید کودک زمانی را روی زمین سپری کند. تا بتواند از مهارت های حرکتی در حال رشد خود آزادانه استفاده کند.

بیشتر بدانید  ۶ راه ساده برای آموزش و تشویق کودکان به نشستن و غذا خوردن

ممکن است فکر کنید، صندلی متحرک و تاپ پرشی در ایستادن و راه رفتن به کودک شما کمک می کند. اما حقیقت این است که تحقیقات دقیقا خلاف این موضوع را ثابت کرده اند. کودکان برای استفاده از این ابزار  ماهیچه های متفاوتی ( نسبت به ماهیچه های مربوط به ایستادن ) را به کار می گیرند و به جای تلاش کردن برای حفظ تعادل، به این ابزار متکی هستند.

 

خوشبختانه اگر کودک عاشق روروئک ثابت سرگرم کننده باشد، احتمالا دیگر اسباب بازی های چرخ داری را که به راه رفتن او کمک می کنند نیز دوست دارد. اسباب بازی های ذکر شده در این لیست می توانند در افزایش تحرک و یادگیری حفظ تعادل به فرزند شما کمک کنند. همچنین، این وسایل فضای کمتری نسبت به روروئک ثابت سرگرم کننده اشغال می کند.

راه رفتن کودک

به کودک خود فضا دهید

لازم است دوباره ذکر کنم که بیشتر کودکان فارغ از تلاش پدر و مادر، زمانی را در بازه ی ۱ سالگی تا ۱۶ ماهگی انتخاب کرده و راه رفتن را آغاز می کنند. اما استثناهایی وجود دارد. اگر نگران هستید که کودک به خود آسب بزند، این نکته را به خاطر داشته باشید. کودک بالاخره آسیب می بیند. او تعادلش را از دست می دهد. سرش به جاهای مختلف برخورد می کند.  لبش را گاز می گیرد و زمین می خورد. قرار است این اتفاقات بار ها و بارها تکرار شوند.

این مسئله بخشی از فرآیند یادگیری است. و تقریبا کاری از دست شما برای جلوگیری از آن بر نمی آید. مگر اینکه بخواهید ماه ها و ماه ها خود را به محافظت لحظه به لحظه از کودک محدود کنید. و یا از دستگاه های محدود کننده استفاده کنید. تا فرزندتان را سالم نگه دارید. که البته این راه درست زندگی کردن نیست.

بیشتر بدانید  چطور اعتماد به نفس فرزندمان را بالا ببریم؟ از چه زمان دست به کار شویم؟آکام

پیشنهاد ما

روی کار هایی که می توانید انجام دهید تمرکز کنید. لازم نیست میز های پایه کوتاه را از خانه ی خود حذف کنید. لبه های تیز آن را با حفاظ مناسب بپوشانید. اگر کف خانه ی شما با کاشی های سخت و لغزنده پوشیده شده است. برای کودک خود جوراب هایی با کفه ی چسبنده خریداری کنید. و در مناطقی که او بیشتر در آنها بازی می کند. فرش بیندازید. همچنین، همیشه آماده باشید تا کبودی ها را با بوسه های فرآوان و مواد یخ زده ی آماده درمان کنید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید


عزت نفس در کودکان

10 نکته در زمینه ایجاد عزت نفس در کودکان

  آیا میدانید که صرفاً تمجید از کودک شما در واقع می تواند بیش از سود، آسیب رسان باشد. در ادامه یک راهنمای جامع در مورد چگونگی ایجاد عزت نفس …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
ASQ

ASQ یا تست غربالگری ویژه کودکان یک سال به بعد

ASQ به ما کمک میکند تا با مداخله زود هنگام بتوانیم برای پیشگیری و تشخیص مشکلات رشدی و جسمی در کودکان، جلوگیری کنیم و از بروز تاخیر یا اختلال تکامل …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
پرت کردن حواس بچه

بازی هایی برای پرت کردن حواس بچه های نق نقو

در این مقاله به ترفند هایی برای پرت کردن حواس بچه ها در سنین مختلف میپردازیم. بچه‌ها گاهی از دنده چپ بلند می‌شوند و آن قدر نق می‌زنند و بهانه …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
کنجکاوی کودک خردسال

چگونه کنجکاوی را در کودک خردسال پرورش دهیم؟آکام

تحقیقات جدید نشان می دهد تقویت کنجکاوی کودک خردسال در آینده او نقش به سزایی دارد. کنجکاوی در بطن همه یادگیری ها است. لمس کردن یک چیز جالب… پرسیدن یک …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
شب ادراری

علت شب ادراری کودک چیست؟ راه درمان شب ادراری چگونه است؟

آیا می دانید در هر شب چند میلیون کودک هستند که جای خود را خیس می کنند؟ اگر کودک شما شب ادراری دارد، او تنها نیست. اگرچه بیشتر کودکان بین …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
کنجکاوی در کودکان نوپا

کنجکاوی در کودکان نوپا چگونه است؟آکام

نوزادان کنجکاو به دنیا می آیند. یک نوزاد تازه متولد شده عمیقا به چشم بزرگسالان خیره می شود. گویی که می خواهد همه چیز را در مورد آن شخص بشناسد. …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین ویدیوها
علت اصلی لجبازی بچه ها چیست؟ لجبازی بچه ها یعنی چی ؟ در این ویدیو به بررسی علت اصلی...
سوالات شایع خانم ها راجع به دوران پیش از بارداری – قسمت اول پیش از بارداری چه نکاتی مهم است؟ و چه سوالاتی شایع است؟...
چه زمان باید از تب کردن فرزندمان نگران شویم؟ خانم دکتر هانیه شهامت در مورد تب کردن در کودکان و اینکه...
×