خواب سالم و مفید برای کودک چیست؟

خواب سالم و مفید برای کودک چیست؟

خواب سالم: شما رویای کودکی را می بینید که هر شب راحت به خواب می رود و تا صبح از خواب بیدار نمی شود. شما تنها نیستین. طبق یافته های حاصل از نظرسنجی انجام شده توسط (National Sleep Foundation) بنیاد ملی خواب, یک سوم کودکان ( 6 تا 11 ماهه) به طور مرتب هر شب دو بار از خواب بیدار می شوند و نیازی دارند. مانند(گرسنگی, دل درد,…). علاوه بر این، این بررسی نشان می دهد. خواب ناپیوسته، بیدار شدن زود هنگام یا مقاومت در برابر خواب, 64 درصد نوزادان و کودکان نوپا را از دریافت خواب کافی در چندین شب از هفته محروم می کند.

خبر خوب: در اینجا تکنیک های امتحان شده و، تأیید شده توسط متخصصان برجسته جهان و برخی دیگر ناشی از تجربیات، کتاب (من در جنگهای خواب و کتاب Caveman) نوشته: جان رالستون ارائه میگردد.

آماده شدن برای خواب

  • در مدت زمان بیداری برای کودک فعالیت ذهنی و جسمی و تحرک زیادی را فراهم کنید. کودک هر چه فعال تر باشد بیشتر تمایل به خواب دارد.
  • برنامه کودک را در اولویت قرار دهید. سرانجام برنامه ریزی و تعهد دقیق شما, با خواب بیشتر برای همه و زمان بیشتر برای شما و همسرتان پاداش می یابد.
  • یک محیط مناسب برای خواب ایجاد کنید: سر و صدای کم ، لباس های راحت، نور مناسب….

چرت های روزانه

  • برنامه ریزی کنید و به برنامه عمل کنید. شما کنترل کنید کی کودک شما بخوابد. همواره فراموش کردن چرت های روزانه یا دیرتر چرت زدن از برنامه باعث می شود برنامه خواب کودک کاملا متلاشی شود و یک خانواده کم خواب به وجود می آورد.

سعی کنید برنامه خواب کودک را مداوم نگه دارید. کودکانی که مرتباً بیرون از اتاق خواب خود چرت می زنند، مانند اتومبیل، کالسکه و غیره، در شب خوابی مشکل بیشتری دارند.

ساعت خواب

  • تصور نکنید که دیر وقت خوابیدن به معنای صبح دیرتر بیدار شدن است. در حقیقت ، بیدار نگه داشتن یک کودک، باعث کوتاه تر شدن خواب شما می شود. در مقابل، هر چه نوزادان زودتر بخوابند، خواب طولانی و سالم تری دارند.
  • برنامه ریزی کنید و به برنامه خود عمل کنید. به طور مداوم کارهایی که منجر به خوابیدن کودکتان می شود انجام دهید به عنوان مثال شیر دهی، مسواک زدن، خواندن داستان، بغل کردن و غیره، کودک را آماده برای خواب می کند. هر برنامه ای که برای شما و کودک شما مفید است انجام دهید. اما مراقب باشید برنامه شما, خواب شب کودک را تخریب نکند. شما باید او را قبل از خواب خسته کنید.
  • هر زمانی که کودک خواب آلود است. کودک را در رختخواب بگذارید ولی نه در حالی که کودک خواب است. این به کودک فرصتی می دهد تا یاد بگیرد که چگونه راه خود را به سرزمین رویاها پیدا کند.
  • سیگنال های خواب کودک را دریافت کنید. علائم رایج شامل مالیدن چشم یا صورت، کشیدن یا گرفتن گوش، خسته شدن دستان و گودی زیر چشم است. هنگامی که این علائم را مشاهده کردید ، هرچه سریعتر وارد فرآیند خواباندن کودک شوید.
بیشتر بدانید  ۷ نکته برای مراقبت از دندان های کودک

 شب

  • بعد از خوابیدن کودک بلافاصله به اتاق کودک نروید. نوزادان در ابتدا خواب به سر و صدا حساس هستند. اکثر اوقات صدا شما بسیار کم است و با کمی بغل کردن، او به سرعت به خواب بازمی گردد. اما اگر بیدار شود به سختی خوابش می برد.
  • برای بیداری های غیر منتظره، ابتدا صبر کنید. ببینید کودک دوباره به خواب می رود یا خیر. اگر می خواهید او را ببینید. در حالی که او در گهواره هست. کودک را آرام کنید(تکان دادن ، نوازش کردن ، آواز خواندن). سپس به او بگویید وقت خواب است.  شب بخیر بگویید و بروید. در صورت لزوم تکرار کنید ولی کمی صبر کنید تا شاید کودک بخوابد. بلند کردن او می تواند باعث شود کودک انتظار تعامل بیشتری داشته باشد. که این کار در این ساعت از شب باعث ایجاد عادت بسیار بدی می شود.
  • آنچه را که برای از بین بردن عادت هایی بد کودکان لازم است انجام دهید. ممکن است چند شب, بسیار سختی بکشید. اما خوشحال می شوید که تلاش کردید رفتارهایی مانند کج خلقی و خوابیدن و شیردهی غیر ضروری نصف شب را متوقف کنید. اکثر نوزادان را می توان از این شیردهی غیرضروری خارج کرد. (تا کمتر از شش ماه).

تغذیه شبانه و خواب سالم

  • در صورت امكان ، وظایف تغذیه را تقسیم کنید تا هر دو بتوانید به مقدار کافی بخوابید. و بسیار خوب هست که بچه هم از دست پدر و هم از دست مادرش غذا بخورد. به این ترتیب، احتمالش کمتر است که وابسته به یک روتین خواب شود که فقط یکی از والدین در آن دخیل است.
  • در حین تغذیه ، فعالیت و بازی را کم کنید. این کار چنان پیامی را به کودک می رساند: الان زمان خواب است از غذا لذت ببر، اما وقتی غذا تمام شد. بلافاصله وقت خواب است.
  • سعی کنید که تغذیه شبانه را به مدت طولانی انجام دهید تا بچه بیشتر بخوابد. هدف شما: شب کسی بیدار نشود. و همه خواب راحتی داشته باشید.
  • هنگامی که مدت زمان خواب کودک آفزایش یافت و دیگر نصف شب بیدار نمی شود. از اینکه گاهی اوقات به او در خواب شیر دهید نترسید. تغذیه شبانه باعث می شود اگر کودک گرسنه باشد برای غذا از خواب بیدار نشود و شما را از خواب بیدار نکند.
بیشتر بدانید  چه زمان کودک راه رفتن را یاد می گیرد؟

 

صبور باشید. یک شبه نمی شود همه چیز را درست کرد اما ممکن است که فقط چند روز طول بکشد تا کودک شما خواب سالم و مفیدی داشته باشد.

 

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

برچسب‌ها:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید


عزت نفس در کودکان

10 نکته در زمینه ایجاد عزت نفس در کودکان

  آیا میدانید که صرفاً تمجید از کودک شما در واقع می تواند بیش از سود، آسیب رسان باشد. در ادامه یک راهنمای جامع در مورد چگونگی ایجاد عزت نفس …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
ASQ

ASQ یا تست غربالگری ویژه کودکان یک سال به بعد

ASQ به ما کمک میکند تا با مداخله زود هنگام بتوانیم برای پیشگیری و تشخیص مشکلات رشدی و جسمی در کودکان، جلوگیری کنیم و از بروز تاخیر یا اختلال تکامل …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
پرت کردن حواس بچه

بازی هایی برای پرت کردن حواس بچه های نق نقو

در این مقاله به ترفند هایی برای پرت کردن حواس بچه ها در سنین مختلف میپردازیم. بچه‌ها گاهی از دنده چپ بلند می‌شوند و آن قدر نق می‌زنند و بهانه …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
کنجکاوی کودک خردسال

چگونه کنجکاوی را در کودک خردسال پرورش دهیم؟آکام

تحقیقات جدید نشان می دهد تقویت کنجکاوی کودک خردسال در آینده او نقش به سزایی دارد. کنجکاوی در بطن همه یادگیری ها است. لمس کردن یک چیز جالب… پرسیدن یک …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
شب ادراری

علت شب ادراری کودک چیست؟ راه درمان شب ادراری چگونه است؟

آیا می دانید در هر شب چند میلیون کودک هستند که جای خود را خیس می کنند؟ اگر کودک شما شب ادراری دارد، او تنها نیست. اگرچه بیشتر کودکان بین …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
کنجکاوی در کودکان نوپا

کنجکاوی در کودکان نوپا چگونه است؟آکام

نوزادان کنجکاو به دنیا می آیند. یک نوزاد تازه متولد شده عمیقا به چشم بزرگسالان خیره می شود. گویی که می خواهد همه چیز را در مورد آن شخص بشناسد. …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین ویدیوها
علت اصلی لجبازی بچه ها چیست؟ لجبازی بچه ها یعنی چی ؟ در این ویدیو به بررسی علت اصلی...
سوالات شایع خانم ها راجع به دوران پیش از بارداری – قسمت اول پیش از بارداری چه نکاتی مهم است؟ و چه سوالاتی شایع است؟...
چه زمان باید از تب کردن فرزندمان نگران شویم؟ خانم دکتر هانیه شهامت در مورد تب کردن در کودکان و اینکه...
×