نشانه های اتصال مناسب و نامناسب شیردهی به نوزاد

نشانه های اتصال مناسب و نامناسب شیردهی به نوزاد

در این مقاله می خوانیم: نشانه های اتصال مناسب ، نشانه های اتصال نامناسب وچه کاری از دستمان بر می آید؟

یکی از مهم ترین جنبه های شیر سینه دادن به نوزاد، اتصال مناسب در شیردهی است. زمانی که نوزادتان به درستی به سینه متصل می شود. احتمال بیشتری وجود دارد که شما بتوانید در آرام نگه داشتن او موفق باشید.

نوزاد تازه متولد شده شما برای اینکه بتواند به مقدار کافی شیر سینه دریافت کند و بزرگ شود و تکامل یابد. نیاز دارد به خوبی به شما متصل شود. در غیر این صورت ،آن ها نیازمند فرمول کودکانه دیگری می شوند. اتصال مناسب در هنگام شیر خوردن و همچنین دست کشیدن عادی از خوردن شیر از سینه ها نیز برای گسترش دادن منبع شیر سینه ها لازم و ضروری است.

از سوی دیگر، اگر دلبند شما اتصال نادرستی داشته باشد، ممکن است که به مقدار لازم شیر سینه دریافت نکند. او ممکن است با سرعت خیلی کمی وزنش اضافه شود یا حتی وزنش کم هم بشود. اتصال نامناسب به سینه همچنین برای شما هم می تواند خیلی ناراحت کننده باشد. زیرا می تواند باعث برخی مشکلات رایج در شیردهی مانند تورم سینه، بسته شدن مجاری شیردهی و یا عفونت سینه شود.

اما چگونه می توان گفت که فرزندتان اتصال درستی برقرار کرده است یا نه؟ در ادامه به بررسی برخی نشانه ها که به شما کمک می کند اتصال مناسب در شیردهی یا اتصال نامناسب را تشخیص دهید، می پردازیم.

نشانه های اتصال مناسب در هنگام دادن شیر سینه

اگر اتصال نوزاد به چیزی بیشتر از فقط نوک سینه باشد، شما احتمالا اتصال مناسبی دارید. فرزند شما باید به تمام قسمت نوک سینه شما و به علاوه قسمتی از هاله اطراف آن متصل شود. (قسمت تیره تر سینه که نوک سینه یا نیپل را احاطه می کند.) مقداری از هاله اطراف که نوزادتان به آن متصل می شود به سایز نوک سینه ها و سایز هاله اطراف آن بستگی دارد.

بیشتر بدانید  چه زمانی باید نگران بد غذا شدن کودک بود؟

به طور کلی دلبندتان باید تمام نوک سینه و تقریبا 1 اینچ یا بیشتر از هاله اطراف آن را در دهنش داشته باشد. علاوه بر آن، لب های فرزندتان باید به حالت غنچه (لب های ماهی) در بیاید و درست در مقابل سینه قرار گیرد. همچنین چانه و بینی نوزاد باید به سینه شما برخورد کند.

حالت ایده آل این است که زبان نوزاد باید در قسمت پایینی سینه که زیر نوک سینه قرار دارد بیاید. زبان باید روی لثه پایینی نوزاد قرار بگیرد و شما احتمالا قادر خواهید بود که چسبیدن لب پایینی به خودتان را ببینید.

شما باید ببینید و بشنوید که فرزندتان می مکد و قورت می دهد و همچنین نباید هیچ دردی را هم احساس کنید. کمی سوزش در همان ابتدا که نوزاد به شما وصل می شود طبیعی است. اما این سوزش نباید بسیار دردناک باشد. و نباید در تمام هنگام شیر دادن باقی بماند. بعد از هر دفعه غذا دادن، سینه ها باید نرم تر بنظر برسند و کمتر از قبل پر باشند.

اگر فرزندتان بعد از شیر سینه خوردن شاد و راضی به نظر برسد. احتمال بسیار زیاد اتصال خوبی را داشته است. دیدن اینکه دلبندتان در حال اضافه کردن وزن است و در حد قابل انتظار و سلامت در حال رشد کردن است. این اطمینان را به شما خواهد داد که شیر سینه خوردن بسیار خوب دارد پیش می رود.

نشانه های اتصال نامناسب در شیر سینه دادن

هنگامی که نوزادتان فقط به نوک سینه ها متصل شده باشد یا اینکه شما قورت دادنش را نتوانید ببینید یا بشنوید. به احتمال زیاد اتصال خوبی برقرار نکرده است. نشانه های بیشتر اتصال ضعیف عبارت است از:

  • فرزندتان در حالی که تلاش می کند شیر سینه بخورد. در حال مکیدن لپ های خودش است.
  • فرزند شما همانند ماهی لب هایش را به حالت غنچه در نیاورده است. بجای آن، شما می توانید ببینید که لب هایش داخل است و آن ها را دارد به هم فشار می دهد.
  • شما صدایی شبیه به کلیک کردن یا ضربه زدن را در حالی که دلبندتان تلاش می کند تا بمکد می شنوید.
  • نوک سینه هایتان درد گرفته است و شیر سینه دادن هر دفعه بیشتر و بیشتر دردناک می شود.
  • منبع شیر سینه های شما کم است.
  • بعد از اینکه به نوزادتان شیر سینه دادید. او بسیار ناراضی و خسته به نظر می رسد. و نشانه های گرسنگی در او همچنان در حال مشاهده است.
  • وزن فرزند دلبندتان کم می شود و یا اینکه به طرز سلامتی بر روی وزنش نمی رود.
بیشتر بدانید  6 درمان شگفت انگیز به وسیله شیر مادر

شما چه کاری می توانید انجام دهید؟

اگر زمانی که تلاش کردید به فرزندتان شیر سینه بدهید نشانه های اتصال نامناسب را متوجه شدید. باید به آرامی مکیدن با اتصال نادرست را قطع کنید. فرزندتان را از روی سینه بر دارید و تلاش کنید تا یک بار دیگر او را به خود متصل کنید. اگر مشکل اتصال با فرزندتان کماکان ادامه داشت و یا اینکه شک داشتید که آیا فرزندتان اتصال درستی برقرار کرده است یا نه، در اسرع وقت در خواست کمک کنید.

برای اطلاعات بیشتر یا کمک بیشتر در رابطه با درست متصل کردن نوزاد به خود، با دکتر خود، مشاور شیردهی صحبت کنید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید


ذهن کودک را چگونه برای یادگیری آماده کنیم؟

ذهن کودک را چگونه برای یادگیری آماده کنیم؟

ذهن کودک همچون دفتری سفید است. شاید خیلی کلیشه‌ای به نظر برسد. اما بهترین تعبیری که می‌توان برای فرآیند یادگیری کودک نیز به کار برد این است که بگوییم ذهن …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
رشد مهارتهای کلامی کودک

چطور به رشد مهارتهای کلامی کودک کمک کنیم؟آکام

یادگیری زبان و رشد کلامی کودک یک فرآیند طبیعی است که در بعضی از بچه‌ها زودتر اتفاق می‌افتد و در بعضی از آنها دیرتر. اما هر چه که باشد یک …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
متخصص اطفال کودک

10 دلیل برای تماس گرفتن با متخصص اطفال -آکام

آیا کودک شما برای تماس دیرهنگام با متخصص اطفال به اندازه کافی بیمار است؟ ما برای کمک به شما در تعیین زمان تماس با پزشک متخصص اطفال برای یک نوزاد …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
کمک های اولیه

راهنمای کمک های اولیه برای کودکان-آکام

بعضی اوقات بچه ها صدمه می بینند. این صدمات به دلیل گسترش قلمرو آنها است! در ادامه نحوه کنترل همه چیز( راهنمای کمک های اولیه برای کودکان ) و اینکه …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
تب کودک

با اولین تب کودک چه کنیم؟-آکام

اولین تب کودک شما می تواند یک اتفاق ترسناک باشد. برای راهنمایی در مورد نحوه مراقبت از کودک بیمار خود به ادامه مطلب مراجعه کنید. تب در واقع نشانه ای …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
دور کاری

چگونه با وجود بچه ها در شرایط کرونا دور کاری کنیم؟- آکام

نمی توان آنچه را که در اطراف ما می گذرد نادیده گرفت. همانطور که ما با شرایط جدید COVID-19 (دوران کرونا) سازگار می شویم  مادران در همه جا خود را  …

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین ویدیوها
علت اصلی لجبازی بچه ها چیست؟ لجبازی بچه ها یعنی چی ؟ در این ویدیو به بررسی علت اصلی...
سوالات شایع خانم ها راجع به دوران پیش از بارداری – قسمت اول پیش از بارداری چه نکاتی مهم است؟ و چه سوالاتی شایع است؟...
چه زمان باید از تب کردن فرزندمان نگران شویم؟ خانم دکتر هانیه شهامت در مورد تب کردن در کودکان و اینکه...
×